„За птиците и хората“ в Национален студентски дом

ВТОРНИК, 18 МАЙ 2021 Г. ОТ 16:00 Ч. ДО 18:00 Ч.

Национален студентски дом

Сдружение „Сторикечърс“ в партньорство с Онкологичното отделение към УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ и Фондация „Победи рака“

Представят

„За птиците и хората – социален плейбек театър“

Социален театър насочен към онколози и медицински специалисти, които се грижат за онкологично болни пациенти. Представлението е по реални истории и се провежда в една защитена атмосфера на споделяне на наболели теми и емоции.

Наш сценарий е публиката. Техните разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“ като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.
Playback театърът е създаден през 1975г. в САЩ от Джонатан Фокс и Джо Салас. Към днешна дата този вид театър се практикува от стотици компании, в 65 държави, в различни кътчета на света, обединени от международните мрежи International Playback Theatre Network (IPTN) и Center for Playback Theatre, към които членува и Сдружение „Сторикечърс“.

Каним ви най – топло да споделим специално време заедно, търсейки отговори на големи и малки въпроси.

Преди началото на представлението ще се проведе кратко ателие „Ритъмът на живота“. Мартина Велева и Виолина Василева ще ни потопят в уютната атмосфера на Плейбек театъра.

И също така след края на представлението за един вдъхновяващ финал ще продължим с кратко ателие „Духът на материята“ от Виолина Василева и Мартина Велева.

Присъедините се към нашето пето социално плейбек представление „За птиците и хората“

Вход свободен.

Запазете своето място като напишете съобщение на нашата страница.

В представлението участват:

Водещ: Мален Маленов
Актьорски състав: Виолина Василева, Ина Гергинова, Мартина Велева, Яница Атанасова, Александър Чобанов
Музиканти: Константин Кучев, Александър Евтимов – Шаманчето

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура.