„Сценарият Си Ти“ в Стара Загора

08 октомври, 2021 г. (петък), 18:00 ч.

Playback Театър Storycatchers гостуват в Стара Загора на фестивала по повод Световен ден на психичното здраве – „Психично
здраве в неравен свят“.

Представлението „Сценарият Си Ти“ представлява интерактивен импровизационен социален театър, базиран на личните истории на хората от публиката!

Представлението е по реални истории и се провежда в една защитена атмосфера на споделяне на истории, преживявания и емоции.
Наш сценарий е публиката. Техните разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“ като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.

Сценарият си ти…
а ние пресъздаваме Магическата Реалност на Твоята История…

Playback Theatre „Storycatchers“
08 октомври, 2021 г. (петък)
18:00ч.
Залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Каним ви най-топло да споделим специално време заедно, търсейки отговори на големи и малки въпроси.

Playback театърът е създаден през 1975г. в САЩ от Джонатан Фокс и Джо Салас. Към днешна дата този вид театър се практикува от стотици компании, в 65 държави, в различни кътчета на света, обединени от международните мрежи International Playback Theatre Network (IPTN) и Center for Playback Theatre, към които и Театрална компания „Storycatchers“ са членове.

Основополагащи за практикуването на този вид изкуство са емпатията, толерантността, познанието за човека, създаването на защитена среда, предразполагаща към споделяне на лични преживявания, уважението, конфиденциалността и емоционалната култура.

„Сторикечърс“ е професионална група за Playback театър, oснована е през 2018г. В представлението участват:

Водещ:
Виолина Василева

Актьорски състав:
Мартина Велева
Яница Атанасова
Александър Чобанов

Музикант:
Константин Кучев

Вход свободен.

Всички мерки за безопасност ще бъдат спазвани