„Островът на костенурките“ във Варна

22.02.2022 г., 16.00 ч.

Сдружение „Сторикечърс“ в партньорство със Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения в гр. Варна – Дневен Център „Ривиера“

Представят:

„Островът на костенурките – социален плейбек театър“

Плейбек театърът със своята функция на защитник и закрилник на личните истории на хората предлага защитено пространство за преработване на чувства и емоции.
Всяка разказана история носи в себе си ценните нюанси на уникалния емоционален свят на човека. Свързването между всички хора в публиката, с разказване на лично преживени истории, ни учи на това как функционира човешкият ум, за уникалните човешки аспекти на съществуването ни.

Включването на хората с умствени затруднения в интерактивни дейности като разказвачи в плейбек представления ги прави съпричастни към изкуството, осмисля ежедневието им и създава предпоставки за позитивна промяна в нагласите им.
Нашата цел е да създадем възможности за активна интеракция между и хората с умствени затруднения от една страна и социалните работници в Дневен център „Ривиера“ – Варна, както и семействата от друга страна. Да създадем защитена среда за тях, в която да общуват, споделят и да се подпомагат чрез изкуство и креативни процеси. Да сътворим заедно творчески продукт, импровизационно представление с музикални форми в него чрез споделен креативен процес.

Представлението е по реални истории и се провежда в една защитена атмосфера на споделяне на наболели теми и емоции.
Наш сценарий е публиката. Техните разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.

Каним ви най-топло да споделим специално време заедно, търсейки отговори на големи и малки въпроси.
Присъединете се към първото социално плейбек представление „Островът на костенурките“

Вход свободен.

В представлението участват:

Водещ: Виолина Василева

Актьорски състав: Александър Евтимов-Шаманчето, Ина Гергинова, Мартина Велева, Яница Атанасова, Александър Чобанов

Музиканти: Мален Маленов, Константин Кучев

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.